Aventurile lui LitteEdu cuceresc România!

LittleEdu este supereroul unei generații, este al lor, nu al nostru. Super puterea lui LitteEdu este informarea și căutarea.

Conform unui studiu realizat de către organizația Salvați Copiii, în România anului 2020, majoritatea copiilor, într-o zi de școală petrec în jur de ȘASE ore în online și își verifică periodic dispozitivul inteligent, telefonul mobil fiind de departe cel mai utilizat (96,1 dintre cazuri).  Totodată, într-o zi fără școală numărul de ore petrecut in mediul online crește, iar indirect și numărul consumatorilor. Ca urmare a începutului pandemiei, petrecerea timpului de către copii în mediul online a crescut semnificativ. Digitalizarea orelor de curs a condus copiii tot mai mult spre a explora opțiunile online de informare si joacă. 

Concluzia reieșită din realitatea practică este aceea că vechile metode de învățare nu mai dau roadele scontate și că, și domeniul educațional are nevoie de o revoluție a online-ului pus în slujba învățării și nu doar pentru divertisment.

Unul dintre obiectivele Asociației YouStars este acela ca prin proiectele educaționale pe care le dezvoltă intern și le promovează partenerilor, să vină în sprijinul învățării, îmbinand utilul:știința cu plăcutul:mediul online. Metoda educațională propusă copiilor și profesorilor este cea animată, intuitivă, printr-o interfață prietenoasă. Astfel, Asociația YouStars pune la dispoziție gratuit copiilor și profesorilor interesați de o metodă nouă de învățare, seria animată educativă Aventurile lui LitteEdu, ca un suport pentru orele de curs dar și ca o sursă de informare individuală pentru toți copiii.

LitteEdu este un supererou altfel, autohton. Super puterea lui LitteEdu este informarea și căutarea, deschiderea  cu care el îi întămpină pe copii, el are răspunsuri la toate întrebările și curiozitățile micuților. Acesta se informează din surse sigure și prezintă informația într-un mod relativ ușor de înțeles și învățat. LittleEdu este fiecare copil curios care caută răspunsuri la cele mai năstrușnice întrebări  Copiii află printr-o manieră simplă dar nu simplistă informații despre știință, sănătate, natură, botanică,  dar și alte subiecte aproape de sufletul lor în formare cum ar fi :De ce visăm? 

Față de desenele clasice, LitteEdu este activ în zona socială și educațională realizând episoade în funcție de curiozitățile copiilor care îl urmăresc. Aceștia pot comunica direct cu LittleEdu, îi pot adresa tot felul de întrebări la care acesta le va răspunde în episoadele viitoare.

LittleEdu este supereroul unei generații, este al lor, nu al nostru – Afirmă președintele Asociației YouStars. 

De ce LittleEdu?

  • Pentru că Asociația YouStars crede în metodele educaționale alternative 
  • Pentru că este dovedit de studii științifice că orice informație care pare greu de reținut la prima vedere, prin joc (animație), imagini și conexiuni logice poate fi mai ușor înțeleasă și însușită
  • Pentru că fiecare copil este unic și are nevoie să învețe într-o manieră prietenoasă care să îl atragă spre a afla mai mult
  • Pentru că lumea poate fi cunoscută și explorată de copii nu doar din carți, făcănd exerciții plictisitoare ci ei află o multitudine de lucruri interesante de la un prieten virtual informat corect
  • Pentru că aproape toți copiii iubesc super eroii și doresc să le semene și să se identifice cu acțiunile lor.  Asociația YouStars crede în puterea fiecarui copil de a fi un EL autentic, informat și creativ la răndul lui cu ajutorul lui LittleEdu
  • Pentru că LittleEdu poate să schimbe atitudinea copiilor față de școală și învățare 
  • Pentru că LittleEdu poate sa îmbunătățească comunicarea copiilor și modalitățile lor de exprimare și îi poate inspira pe copii să fie inventivi și curioși 

Cel mai nou partener al proiectului LittleEdu este GLS România, care are o viziune foarte clară asupra importanței educației și digitalizării acesteia. GLS Romania înțelege și apreciază metodele de învățare libere și bazate pe practica. Drept urmare, compania GLS Romania, se implică activ în zona educațională și susține proiectele creative. 

Desenele animate educaționale LittleEdu pot fi vizioante accesând simplu un link în mod gratuit și sunt gândite astfel încât să promoveze educația într-un mod creativ, cu un impact real asupra dezvoltării cognitive si emoționale a copiilor.

Ce ne propunem? Asociația YouStars își propune în viitorul apropiat să își mărească și diversifice temele și subiectele episoadelor in funcție de realitatea trăită de copii și de necesitățile lor iar la nivel strategic avem în vedere creșterea proiectului și promovarea lui în școlile din țara noastră pentru că este un alt fel de învățare care poate schimba mentalități și poate conduce la o reală evoluție a copiilor, ne-a declarat Cosmin Neacșu, Președintele Asociației YouStars.  

Asociația YouStars este organizatoarea celor mai mari evenimente YouTube din România, iar în ultimii doi ani s-a concentrat din ce în ce mai mult pe zona educațională, deschizând în Pitești primul centru de Logopedie dedicat copiilor cu tulburări de limbaj. 

Leave A Comment