Vezi ultimul episod lansat:

LitteEdu răspunde la întrebarea – De ce trebuie să mâncăm ouă?

Rulează videoul

Conform unui studiu realizat de către organizația Salvați Copiii, în România anului 2020, majoritatea copiilor, într-o zi de școală petrec în jur de ȘASE ore în online și își verifică periodic dispozitivul inteligent, telefonul mobil fiind de departe cel mai utilizat (96,1 dintre cazuri).  Totodată, într-o zi fără școală numărul de ore petrecut in mediul online crește, iar indirect și numărul consumatorilor. Datele centralizate în cercetare arată că în topul terminalelor folosite de către copii pentru a naviga pe Internet se mai află laptop-ul (46,6% din totalul respondenţilor), computerul (33,2%), Smart TV (17%), tabletă (16,4%) şi consola de jocuri (7,3%).

Ca urmare a pandemiei, petrecerea timpului de către copii în mediul online a crescut semnificativ. Digitalizarea orelor de curs a condus copiii tot mai mult spre a explora opțiunile online de informare și joacă. 

În prezent copiii consumă pe YouTube Entertainement și foarte puțini caută materiale Educaționale și video în acest sens, deoarece nu există foarte mulți creatori de conținut dedicați acestei nișe. 

Concluzia reieșită din realitatea practică este aceea că vechile metode de învățare nu mai dau roadele scontate și că, și domeniul educațional are nevoie de o revoluție a online-ului pus în slujba învățării și nu doar pentru divertisment.

Cine este LitteEdu?

Un supererou altfel, autohton. 

Super puterea lui LitteEdu este informarea și căutarea, deschiderea  cu care el îi întămpină pe copii.

Subiectele abordate: știință, sănătate, natură, botanică, dar și alte subiecte aproape de sufletul lor în formare cum ar fi: De ce visăm? 

Are răspunsuri la toate întrebările și curiozitățile micuților. Acesta se informează din surse sigure și prezintă informația într-un mod relativ ușor de înțeles și învățat. LittleEdu este fiecare copil curios care caută răspunsuri la cele mai năstrușnice întrebări 

Față de desenele clasice, LitteEdu este activ în zona socială și educațională realizând episoade în funcție de curiozitățile copiilor care îl urmăresc. Aceștia pot comunica direct cu LittleEdu, îi pot adresa tot felul de întrebări la care acesta le va răspunde în episoadele viitoare. Avem active 21 de filmulete animate.

100% EDUCAȚIE ALTERNATIVĂ

INFORMAȚII VERIFICATE

LitteEdu

OBIECTIVELE PROIECTULUI

 • Să vină în sprijinul învățării, îmbinand utilul: știința cu plăcutul: mediul online. Metoda educațională propusă copiilor și profesorilor este cea animată, intuitivă, printr-o interfață prietenoasă. Astfel, Asociația YouStars pune la dispoziție GRATUIT copiilor și profesorilor interesați de o metodă nouă de învățare, seria animată educativă Aventurile lui LitteEdu, ca un suport pentru orele de curs dar și ca o sursă de informare individuală pentru toți copiii.
 • Gândirea Out of the Box a micuților (acel mod de gândire flexibil în care copilul vede un lucru sau o situație din mai multe perspective și nu se ghidează doar după aparențe),
 • Îmbunătățirea rezultatelor școlare prin asmiliarea de informații din seria animată Aventurile lui LittleEdu.
 • Creșterea încrederii în sine și dezvoltarea inteligentei emoționale.

DEFINIREA GRUPULUI ȚINTĂ

Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt reprezentați de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 9 ani, majoritari, dar LittleEdu nu se limitează doar la aceștia deoarece conținutul materialelor genrate pot fi consumate practic de orice persoană curioasă.

Esti companie?

DE CE SĂ ÎL SUSȚII PE LittleEdu

LitteEdu
Suntem alături de toți copiii din școli prin promovarea educației alternative prin joc și desene animate educative pe teme diverse de interes pentru copii și profesori și sprijinim digitalizarea și învățarea activă, practică prin experimente. Filmulețe de animație LittleEdu conceput și produs de YouStars.

Asociația YouStars crede în metodele educaționale alternative.
• Este dovedit științific că orice informație care pare greu de reținut la prima vedere, prin joc (animație), imagini și conexiuni logice poate fi mai ușor înțeleasă și însușită.
• Fiecare copil este unic și are nevoie să învețe într-o manieră prietenoasă care să îl atragă spre a afla mai mult.
• Lumea poate fi cunoscută și explorată de copii nu doar din cărți, făcănd exerciții plictisitoare ci ei află o multitudine de lucruri interesante de la un prieten virtual corect informat.
• Aproape toți copiii iubesc supereroii și doresc să le semene și să se identifice cu acțiunile lor.  Asociația YouStars crede în puterea fiecărui copil de a fi un EL autentic, informat și creativ la răndul lui cu ajutorul lui LittleEdu.
LittleEdu poate să schimbe atitudinea copiilor față de școală și învățare.
LittleEdu poate sa îmbunătățească comunicarea copiilor și modalitățile lor de exprimare și îi poate inspira pe copii să fie inventivi și curioși.

Fiecare clip este atent selectat și informat doar din surse verificate, având o atenție sporită la Fake News.
Asociatia YouStars

Ultimele articole

LitteEdu

Educația este dulce – Concurs – LittleEdu

Concurs in cadrul proiectului Aventurile lui LittleEdu: EDUCATIAESTE DULCEOrganizator: Asociatia YouStarsSustinator proiect: HEIDI CHOCOLATEPerioada d...

Educatia prin traditii! – Confesiunile Mihaelei

Tradiția, asa cum ne spune DICTIONARUL deriva din (lat. traditionem, care inseamna a inmâna, a da mai departe) adica transmiterea continuă a unui ...

Educatia prin sport ! – Confesiunile Mihaelei

Ne intrebam ce inseamna educatia si de ce se pune atat de mult pret pe ea. Cuvântul educație derivă din substantivul „educatio”, care...

Nutritia copiilor: intre resposabilitate si hazard! – Confesiunile Mihaelei

De cand ai aflat ca vei deveni parinte, se trezeste constiinta responsabilitatii pentru viața ta și a copilului tău, primești un numar exponenția...

IȚI MULȚUMESTE PENTRU SUSȚINERE ASTFEL

 • episod dedicat companiei Dumneavoastră pe o tema agreată bilateral + un interviu cu un reprezentant din conducerea companiei alături de  LitteEdu.
 • apariția siglei companiei Dumneavoastră pe website-ul YouStars
 • apariția siglei companiei pe materialele video cu LittleEdu.
 • afișarea siglei companiei pe bannerul de la Centrul de Logopedie LittleKids.
 • mentionarea denumirii companiei în toate comunicatele și în articolele de presa ale YouStars
 • știre dedicata pe website-ul YouStars despre parteneriatului nostru.
 • promovarea brandului companiei în social media.

-menționarea siglei în raportul anual al YouStars.